Man skal ikke mange årtier tilbage, før at nybyggede huse bare var en bunke mursten med en simpel isolering og en varmekilde, der anvendte fossile brændstoffer. Man skænkede slet ikke grøn energi og en god isolering de tanker, de fortjener. Det er der heldigvis blevet ændret på, og moderne huse er i dag ikke bare energieffektive, men de er tilmed også styret af moderne teknologi.
Prisen på en luft til vand varmepumpe behøver slet ikke være høj, og du vil tilmed kunne få en energikilde, der holder i mange år fremover.
Et grønt hus er et besparende hus, og der er derfor god grund til at vælge en grøn og teknologisk løsning, når du skal bygge nyt eller energirenovere. Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du vil have et energibesparende hus.
Store besparelser med grøn varmekilde
Er du en af de mange husejere, der stadig opvarmer din bolig med en ældre varmekilde som f.eks. et olie- eller gasfyr, så kan det være en mulighed at udskifte denne med noget grønnere. Mange husejere i dag skifter deres varmekilde ud med varmepumper eller jordvarme, som både er energibesparende og teknologisk langt fremme. Du kan finde en guide til jordvarme på dette link.
Styr varmen i dit hus med en app
I dag er det muligt at styre din varmekilde med sin smartphone. Både varmepumper og jordvarmeanlæg fås med styring via app, som gør, at du kan tænde og slukke din varmekilde, når du ikke er hjemme.
Skal du f.eks. på ferie, kan du nemt justere varmeniveauet hjemmefra eller tænde for anlægget, så du kommer hjem til en varm bolig. Har du et sommerhus, kan du også sørge for, at der er lunt i vintermånederne, så du ikke risikerer skimmelsvamp.
Du kan også modtage fejlmeldinger, hvis der skulle ske noget med din varmepumpe. På den måde har du fuld kontrol over din varmekilde, og du vil tilmed få den størst mulige besparelse, da du kun bruger varme, når det er nødvendigt.
Større fokus på isolering
Helt op til 80’erne har kravene til isolering af nybyggede huse været få, og derfor har mange ældre huse i dag dårlig eller mangelfuld isolering. Nybyggede huse bliver i dag til gengæld isoleret, så varmen holdes inde bedst muligt.
Selvom isolering lyder lidt halvkedeligt, bør man ikke undervurdere værdien. Et velisoleret hus forbruger nemlig mindre varme, hvilket i sidste ende giver større besparelser på varmeregningen.